joi, 9 decembrie 2010

TOTI STIM SA FACEM BANI!

Mie ciuda pe cei care cred ca stiu sa faca o afacere.
Eu stiu ca daca reusesc sa cumpar un pix cu 1 leu, incerc sa-l vand la 1.20 lei, ideea e sa vand cat mai multe, deci cat mai multi bani.Bineinteles ca noi nu facem asa, noi daca cumparam la 1 leu e clar ca vindem la 2 lei si asa facem dublu, deci mult mai multi bani, doar ca la un moment dat nimeni nu mai cumpara pixuri pt ca s-au scumpit foarte tare si scad vanzarile si incet dam faliment, dar nu nici o problema ca o luam de la capat si incercam cu altceva si la fel o sa cumparam cu 1 leu si o sa vindem cu 2 lei.
De exemplu telina  la en goss este 2 lei bucata, majoritatea este importata din Ungaria pt ca noi nu mai stim sa cultivam legume, ma rog, doar ca telina in Ungaria pleaca de la 0.70 lei buc. ceea ce iseamna ca cu transport si taxe ajunge in Romania cu maxim 1 leu.Noi o vindem cu 2 lei catre furnizori, dublu, si ajunge in magazin la 2,5 lei ceea ce inseamna ca ajunge la consumatorul final la 3 lei.O bucata de telina pe care o cumparam cu 0.70 lei o mancam cu 3 lei.
Asa se intampla cu bananele, rosiile, cartofii in special ,ceapa si toate legumele si fructele si ma refer aici si la toate alimentele.E bine?E usor sa facem bani....azi....Si maine?
Cumparam cu cativa "banuti" si mancam cu cativa "lei".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu